CSEMETE Kék Túra vándortábor, Gerecse

2009. május 07.

Idén immár nyolcadik évéhez érkezett a CSEMETE Kék Túra, s ennek keretében idén egy különleges szépségű hegységet, a Gerecsét járjuk körbe. (Vagy keresztül-kasul, ahogy tetszik.) A tábor a szokásos módon, vándortábor jelleggel működik, azaz minden nap más-más vidéket fedezünk fel, esténként többnyire máshol verjük fel sátrainkat. A túrához elengedhetetlen kellék egy hátizsák – amelyben a résztvevők saját holmijukat szállítják, a kísérőautó csak az ellátmányt és a sátrakat viszi – valamint egy kényelmes, jó lábbeli, meg persze benne egy olyan láb, ami bírja a sétát… és a jókedv.

<img src="/cikk/0905/0507varban.jpg" alt="" border="1" align="right">Az érdeklődők számára az előző évek kék túráinak élménybeszámolói a www.csemete.com honlapon, a régi cikkek közt olvashatók, s a róluk készült képek ugyanitt, a képtárban megtekinthetők.

<b>A tábor időpontja: 2009.07.10-18.

Táborvezető: Bojtos Ferenc (20/3289433)</b>

<b>Jelentkezés:</b>
2009. május 30-ig (a részvételi díj 50%-ának befizetésével válik érvényessé).

Jelentkezéskor kérjük jelezni, rendelkezik-e a résztvevő az alábbiakkal:

  • hátizsák
  • hálózsák
  • polifoam
  • sátor

<img src="/cikk/0905/0507szitakoto.jpg" alt="" border="1" align="right"><b>Befizetés:</b>
Részvételi díj: 14 000 Ft. A tábor díja két részletben is fizethető, a jelentkezés az első részlet befizetésével válik elfogadottá. A második részlet a táborok indulásáig rendezhető. A részvételi díjakat személyesen a CSEMETE irodában, vagy átutalással a 11735005-20089247 számlaszámra lehet befizetni – utóbbi esetben a közleményben a táborozó nevét és a tábor kódját kérjük feltüntetni! (Kód: 2009/KÉK)

<b>Utazás:</b>
Vonattal, Szeged Nagyállomásról
          Indulás: 07.10.: 05.42
          Érkezés: 07.18.: 18.15

<b>Elhelyezés, ellátás:</b>
Sátrakban, vándortábor jelleggel. A napi egyszeri meleg étkezést igyekszünk minden táborhelyen biztosítani, a többi étkezés hidegellátmány jellegű.

<img src="/cikk/0905/0507templom.jpg" alt="" border="1" align="right"><b>Speciális feltételek:</b>
Az élelmiszeren, konyhafelszerelésen és a sátrakon kívül minden más holmit a résztvevők maguk visznek, a pakolásnál a hátizsák súlyát ennek tudatában kell kialakítani! Esőkabát nélkül érkező jelentkezőket nem visszük magunkkal.

<b>Mit kell feltétlenül hozni a táborba?</b>
esőkabát, TB kártya + rendszeresen szedett gyógyszerek (utóbbiakról a szülőktől részletes tájékoztatást kérünk), kullancs-, illetve szúnyogriasztó, meleg felsőruházat (pulóver), zárt cipő és nyitott szandál vagy papucs, sapka a nap ellen, szappan, törölköző, diákigazolvány, zseblámpa, fürdőruha

<img src="/cikk/0905/0507virag.jpg" alt="" border="1" align="right"><b>Mi az, ami biztosan nem szükséges?</b>
Búvárszemüveg, klumpa, sporttáska, alkohol, nagykala-pács, sminkkészlet, fémvázas sátor, pótkaja, kisestélyi, nagyestélyi, és egyéb felesleges ruhadarabok, zajládák, és általában az elektromos eszközök.

<b>Fényképezőgép és mobiltelefon csak saját, illetve szülői felelősségre hozható!</b>

További információk:
CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület,
Környezeti Tanácsadó Iroda
Szeged, Arany János u. 1.
Tel/fax.: +36 62 / 424-392
www.csemete.com, csemete@csemete.com

<img src="/cikk/0905/0507faalatt.jpg" alt="" border="1" align="right"> A tervezett program:

<b>2009. július 10. (péntek): </b>Szeged – Budapest – Dorog – Mária barlang – Uradalmi erdő – Gete-hegy – Tokod – Tájház – Tűzköves – Kőszikla – Mogyorósbánya (13 km)

<b>2009. július 11. (szombat): </b>Mogyorósbánya – Látó-hegy – Kőhíd – Péliföldszentkereszt – Kálvária – Méhes – Büdös-lyuk – Vaskapu – Maróti-hegy – Pusztamarót (10 km)

<b>2009. július 12. (vasárnap): </b>Pusztamarót – Domoszlói-tető – Kakas-tanya – Szágodó – Hajdú-temető – Kan-berek – Piszke – Süttő (11 km)

<b>2009. július 13. (hétfő): </b>Süttő – Diós-völgyi-árok – Bányatelep – Bikol-patak-völgye – Reviczky-kastély – Méheskert - Régi vasút – Szépasszony kút (12 km)

<img src="/cikk/0905/0507lepke.jpg" alt="" border="1" align="right"><b>2009. július 14. (kedd):</b> Szépaszony kút – Tűzköves barlang – Nagy Gerecse – Király-kút – Vörösmárvány-bánya – Tardos – Vég-kő – Mészkő-bánya – Agostyáni Arborétum (11 km)

<b>2009. lúlius 15. (szerda): </b>Agostyán ökofalu – Tata – Tatai vár – Esterházy-kastéyl – Geológiai Múzeum - Öreg-tó – Vérteszőlősi előember-telep – Vértesszőlős (9 km)

<b>2009. július 16. (csütörtök): </b>Vértesszőlős – Csúz völgye – Farkas-völgy – Aknatorony kilátó – Turul emlékmű – Erdei tornapálya – Kígyó-árok – Bika-rét – Koldusszállás-vadászlak (10 km)

<img src="/cikk/0905/0507eso.jpg" alt="" border="1" align="right"><b>2009. július 17. (péntek): </b>Koldusszállás – Bodza-völgy – Tornyópuszta – Kőfejtő – Szénégető – Somlyó – Hársas-oldal – Kettes-tó – Pusztatemplom – Nagyegyháza (13 km)

<b>2009. július 18. (szombat):</b> Nagyegyháza – Zuppai-legelő – Kőrösi Csoma Sándor-forrás – Szárliget – Budapest – Szeged (4 km)


Legfrissebb híreink, cikkeink

Bugacon tetőzik a helyzet
Bugacon tetőzik a helyzet
A CSEMETE Bugaci Oktatóközpont felújítása fontos lépéshez érkezett, mondhatni tető alá került a projekt első része. Mindez persze nem ment simán, rengeteg áldozatos és izomlázító munka árán jutottunk el idáig, feladatunk nehezítették a netes rendelési felületek kusza ösvényei, minősített és minősíthetetlen kiszállítói, a mostoha...
Tovább »
Szabadon utazhatunk az uniós országokba, megszűnt a karantén
Szabadon utazhatunk az uniós országokba, megszűnt a karantén
A világjárvánnyal szembeni eredményes védekezés érdekében bevezetett rendkívüli jogrend végeztével változnak a határátlépésre vonatkozó szabályok is. Ennek értelmében éjféltől (azaz csütörtöktől) az Európai Unió tagállamainak állampolgárai, valamint a szerb, a svájci, a liechtensteini, a norvég és az izlandi állampolgárok szabad...
Tovább »

Programajánló...

Természetismereti tábor Bugacon, 2020
Természetismereti tábor Bugacon, 2020
A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület táborában a Kiskunsági Nemzeti Park és a Dél-Alföld természeti értékeivel, védett növény- és állatfajaival, a hagyományos tájhasználattal, az őshonos háziállat-fajtákkal, íjászattal, ősi mesterségekkel és játékokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők....
Tovább »
Borzont, erdélyi túra 2020
Borzont, erdélyi túra 2020
A túra során Borzont és környéke, a Görgényi-havasok, a Kelemen-havasok és a Csalhó látnivalóit járjuk végig csillagtúra-szerűen, természetvédelmi, történelmi, néprajzi és geológiai értékeket egyaránt érintve; elsősorban élményszerző jelleggel, kényelmesen teljesíthető gyalogtúrák keretében és személygépkocsikkal megoldva egyes ...
Tovább »

Keresés az oldalon


Terepi bázisok

Élménycentrum

Élménycentrum

Száz apró lépés

Dátum, névnap

2020. július 02., csütörtök
Ottó napja van

Galériaajánló

Bugaci Oktatóközpont felújítása Bugaci Oktatóközpont felújítása

Viráglátogatók 2020 Viráglátogatók 2020

Az év hüllője 2020: a keresztes vipera Az év hüllője 2020: a keresztes vipera

Az év hala 2020: a süllő Az év hala 2020: a süllő

Az év ásványa 2020 Az év ásványa 2020


Videóajánló

A CSEMETE bemutatása A CSEMETE bemutatása

Egyesületünk 1987 óta végez természetvédelmi munkákat, szerver környezetvédelmi akciókat, gyerektáborokat, diákprogramok...

Horgásztábor 2008 Horgásztábor 2008

A résztvevők az Atkai-holtág partján megismerkedhetnek a vízi életközösségekkel, természet- és környezetvédelmi problémá...

CSEMETE Munkatábor :) CSEMETE Munkatábor :)

Dalmát tengerparton Dalmát tengerparton

CSEMETE Kék Túra CSEMETE Kék Túra

Másfélmillió lépés Európa szívében. Első leírása Országos Kék Út néven 1926-ból maradt fenn, a jelzés felfestése csaknem...

Hírlevél, újdonságértesítő
Kövessen a Facebookon is


Minden jog fenntartva © 2015-2020
CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület