Zemplén csillagtúra, Hollóháza

2017. május 10.
Zemplén csillagtúra, Hollóháza

A tábor fő programja hagyományos hátizsákos-bakancsos természetjárás, sok túrázással. A kirándulásokat csillagtúra jelleggel szervezzük, minden nap más-más látnivalót megcélozva, útba ejtve a természeti, kulturális és történelmi nevezetességeket.

Táborvezető: Bojtos Ferenc (20/3289433)

 

Utazás: vasúttal vagy személygépkocsival

Szállás: túristaházban.

Ellátás: önellátó, közös főzés

Ára: 20.000 Ft

Ajánlott életkor: 6-99 év

Helyszín: Hollóháza

Időpont: 2017.07.17-23.

 

Választható programterv:

A programterv minden részlete opcionális, az időjárástól és egyéb lehetőségektől függően kerül megvalósításra.

 

2017. július 17. (hétfő): Szeged – Hollóháza – utazás, szállás elfoglalása – esti séta a településen (4 km)

2017. július 18. (kedd): Hollóháza – Nyíri-patak völgye – Vas-hegy – Füzér – Füzéri vár – Vár forrás – Senyánszki rét - Pusztafalu – Kopjafás temető – Kopaszka –Hosszú földek – Akasztó-hegy - Hollóháza (16 km)

2017. július 19. (szerda): Hollóháza – Pányok-kút – Rákóczi út – Tilalmas – Hasdát-patak völgye – Pányok – Almás-kert – Ghernád töltés – Lapis-paktak – Kéked – Hosszú-völgy – Hálaisten-tető – Ördögvár – Kék túra végpont - Hollóháza (18 km)

2017. július 20. (csütörtök): Hollóháza – Klastrom-dűlő – Dög-tér – Vágott-hegy – Bodó-rét – Nagy-Milic – Kakas-bérc –Csataréti pihenő – Szántó-hegy – Füzér – Vas-hegy - Hollóháza (17 km)

2017. július 21. (péntek): Hollóháza – Porcelángyár – porcelánfestő foglalkozás – Füzérkomlós – Vadaskert – Vadászház – európai bölények (10 km)

2017. július 22. (szombat): Ördög-vár rét – Hármas határ – Kánya-hegy – Rákóczi út – Pap-erdő – Telkibánya – Aranygombos fogadó és múzeum – Szép Ilonka forrás – Jégbarlang – Mátyás király kútja – Vörös-vízi bánya – Fehér hegy – Hosszú-bérc – Hollóháza (19 km)

2017. július 23. (vasárnap): Hollóháza - Szeged hazautazás (330 km)

 

Elhelyezés, ellátás:

Túristaházban, vagy választható sátrazás is. A napi egyszeri meleg étkezést igyekszünk minden nap közös főzéssel biztosítani, egyébként a többi étkezéskor a tábor önellátó, illetve a túrákon az étkezés hidegellátmány jellegű. Az épületben 40 főre evőeszközökkel és bögrével-tányérral felszerelt konyha található, gázfőzőt, bográcsot, egyéb edényzetet az egyesületi készletből viszünk. A házban ágyneműs szállás vár ránk, de a fázósabbak plusz hálózsákról gondoskodhatnak. A mosdók angolvécékkel és melegvizes zuhanyzókkal felszereltek.

 

Mit kell feltétlenül hozni a táborba?

Esőkabát nélkül érkező jelentkezőket nem visszük magunkkal.

Ezen kívül TB kártya + rendszeresen szedett gyógyszerek (utóbbiakról diákok esetén a szülőktől részletes tájékoztatást kérünk), kullancs-, illetve szúnyogriasztó, meleg felsőruházat (pulóver), zárt cipő és nyitott szandál vagy papucs, sapka a nap ellen, szappan, törölköző, diákigazolvány, nyugdíjasigazolvány, rokkantkártya, zseblámpa, fürdőruha.

 

Jótanács, a kezelhetőbb csomagok kedvéért:

A ruházat összeállításánál javasolt a fehérneműből, zokniból, pólóból naponta legalább 1 db-bal számolni, minden másból (rövidnadrág, hosszú alsó, meleg felső, sapka, zárt cipő, szandál) bőven elég összesen egy-egy db. Aki személygépkocsival érkezik, annak a parkolást a több kisebb csomag könnyíti meg, egy nagy gurulós bőrön helyett, akik pedig tömegközlekedéssel érkeznek esetleg, azok számára az átszállásoknál való kézben szállíthatóságot kell figyelembe venni.

 

Mi az, ami biztosan nem szükséges?

Búvárszemüveg, klumpa, sporttáska, alkohol, nagykalapács, sminkkészlet, fémvázas sátor, pótkaja, kisestélyi, nagyestélyi, és egyéb felesleges ruhadarabok, zajládák, és általában a felesleges elektromos eszközök.

 

 

Fényképezőgép, mobiltelefon, laptop és egyebek csak saját, illetve diákoknál szülői felelősségre hozható!

 

Befizetés, jelentkezés:

 

Jelentkezni személyesen lehet a CSEMETE Irodán (Szeged, Arany János u. 1.), vagy levélben a www.csemete.com weboldalon a Túrák/Táborok részben mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, és abban az adatok teljes körű megadásával. A részvételi díj legalább 50%-át a jelentkezéssel egy időben kell rendezni, a fennmaradó részt pedig legkésőbb az induláskor. Befizetés lehetséges személyesen, vagy a fenti címre feladott rózsaszínű postai csekken, vagy átutalással a következő bankszámlaszámra: 11735005-20089247.

 

 

 

Bojtos Ferenc

 

Szeged, 2017. május 10.


Legfrissebb híreink, cikkeink

Az év emlőse 2018: Földikutya
Az év emlőse 2018: Földikutya
Ahogy 2014 óta minden évben, a Földművelési Minisztérium Vadonleső programjának keretében idén is megválasztották az év emlősét. A program célja, hogy minden évben felhívják a figyelmet egy választott őshonos emlősfajra, annak természetvédelmi helyzetére. Az év emlőse címet 2018-ban egy rejtélyes, földalatti életmódú rágcsáló, a...
Tovább »
Az év nyersanyaga: Alginit
Az év nyersanyaga: Alginit
A Magyarhoni Földtani Társulat 2016-ban indította el Az Év Nyersanyaga programot, melynek célja az ásványi nyersanyagok jelentőségének bemutatása és népszerűsítése, valamint a nyersanyagokkal kapcsolatos ismeretterjesztés. A három jelöltet a Magyarhoni Földtani Társulat Nyersanyagföldtani, illetve a Mérnökgeológiai és Környezetf...
Tovább »

Programajánló...

Bükk-fennsík csillagtúra
Bükk-fennsík csillagtúra
A túra során az Északi-Bükk és a Bükk-fennsík látnivalóit járjuk végig csillagtúra-szerűen, természetvédelmi, történelmi, néprajzi és geológiai értékeket egyaránt érintve; elsősorban élményszerző jelleggel, kényelmesen teljesíthető gyalogtúrák keretében.    ...
Tovább »
Kirándulások, túrák, táborok 2018
Kirándulások, túrák, táborok 2018
A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 2018-ban is színes programokkal vár felnőtteket és diákokat egyaránt. Természetismereti és napközis tábort, középiskolásoknak szóló, korhatár nélküli és családi túrát, hazai vagy éppen erdélyi programot is találnak az érdeklődők kínálatunkban. Az előre lekötött részvétel akár ka...
Tovább »

Keresés az oldalon


Terepi bázisok

Dátum, névnap

2018. február 24., szombat
Mátyás napja van

Galériaajánló

Csurgói Erdészház Csurgói Erdészház

Az év fája a virágos kőris Az év fája a virágos kőris

Az év rovarja 2018: az óriás szitakötő Az év rovarja 2018: az óriás szitakötő

Az év gombája 2018: a süngomba Az év gombája 2018: a süngomba

Darules, Kardoskút 2017 Darules, Kardoskút 2017


Videóajánló

A CSEMETE bemutatása A CSEMETE bemutatása

Egyesületünk 1987 óta végez természetvédelmi munkákat, szerver környezetvédelmi akciókat, gyerektáborokat, diákprogramok...

Horgásztábor 2008 Horgásztábor 2008

A résztvevők az Atkai-holtág partján megismerkedhetnek a vízi életközösségekkel, természet- és környezetvédelmi problémá...

CSEMETE Munkatábor :) CSEMETE Munkatábor :)

Dalmát tengerparton Dalmát tengerparton

CSEMETE Kék Túra CSEMETE Kék Túra

Másfélmillió lépés Európa szívében. Első leírása Országos Kék Út néven 1926-ból maradt fenn, a jelzés felfestése csaknem...

Hírlevél, újdonságértesítő
Zöld ovi, Ökoiskola

ökosuli

Kövessen a Facebookon is


Minden jog fenntartva © 2015-2017
CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület